Saint Helier is de hoofdstad van Jersey en ligt aan de kust

 
Vakantie

Informatie

Overig

Nieuwsbrief

Abonneer de Kanaaleilanden-nieuwsbriefVlag Jersey

Een uitgebreid informatie-menu vindt u aan de rechterkant →

Saint Helier

Hoofdstad aan de kust

Saint Helier is de hoofdstad van het Kanaaleiland Jersey en ligt prachtig aan de kust. Het stadje heeft een grote jachthaven en veel mooie parken. Saint Helier is idyllisch gelegen en telt 28.000 inwoners. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is het Elizabeth Castle, dat op een rotsachtig eilandje voor de kust ligt. Het kasteel werd in de 16e eeuw gebouwd en gold eeuwenlang als het belangrijkste verdedigingsbolwerk van het eiland Jersey.
Ook Fort Regent is een aanrader om te bezoeken. Binnen in het complex van dit ouderwetse kasteel bevindt zich ook een groot sportcentrum.

Winkelen

Saint Helier Saint Helier is een aantrekkelijke plaats om te winkelen voor de inwoners van Jersey, maar zeker ook voor toeristen vanwege het gunstige belastingklimaat (geen BTW). Absolute trekpleisters zijn het centraal gelegen Queen Street en King Street. Ook het nabijgelegen Royal Square is een 'must-see' voor elke toerist in Saint Helier. Op dit fraaie plein is tevens het parlementsgebouw van de kustplaats gevestigd.
Het aanbod aan restaurantjes en pubs is groot en het stadje beschikt ook over twee grote overdekte markten, namelijk de in Victoriaanse stijl opgetrokken Central Market en de Beresford Market, laatstgenoemde speciaal voor visproducten. Al sinds halverwege de 19e eeuw wordt hier handel gedreven.
Bezienswaardigheden
Naast het eerder genoemde Elizabeth Castle zijn in Saint Helier veel andere bezienswaardigheden te vinden, zoals het Jersey Museum, dat een interessante kijk geeft op heden en verleden van het eiland. Daarnaast wordt er in het stadje de nodige aandacht gegeven aan de Tweede Wereldoorlog. Indrukwekkend is het bevrijdingsplein Liberation Square, maar ook de prachtige wandtapijten over de oorlog in de Occupation Tapestry Gallery. Vermeldenswaard is ook het Maritime Museum in de haven waar men de bezoeker informeert over het leven van de eilandbewoners met de zee.

Hoteltips in Saint Helier op Jersey:
► Ommaroo Hotel (u blijft op deze website)
► Pomme d'Or Hotel

copyright foto: Tintangel®

  Links - Contact - Disclaimer-Privacy-Copyright - © Copyright Kanaaleilanden.net

 
Meer informatie
► Algemene info Kanaaleilanden

► Guernsey
► Candie Gardens
► Castle Cornet
► Fort Grey
► Guernsey Museum
► Hauteville House
► Little Chapel
► Pembroke Bay
► Saint Peter Port
► Sausmarez Manor
► Stranden Guernsey

► Jersey
► Battle of Flowers
► Elizabeth Castle
► Glass Church
► Hamptonne Country Life Museum
► Jersey Museum
► Jersey Pottery
► Jersey Zoo
► La Corbière
► Liberation Square
► Maritime Museum
► Saint Helier
► Tapestry Gallery

► Seigneurie Gardens Sark

► Reisverhaal Guernsey Jersey Herm en Sark
► Reisverhaal Veteran Rally Jersey en Guernsey

► Video's
advertentie